Over ZIEZO 2022-01-19T15:09:28+01:00

Over trainingsbureau ZIEZO

“Wij geloven in een wereld waarin ieder mens een eigen plek heeft
waar we allemaal kunnen en mogen zijn.
Een veilige wereld waarin kleine en grote mensen opgroeien
tot positieve wereldburgers.
Wij willen kinderen en jongeren helpen herinneren dat zij positieve krachten in zich dragen die zij kunnen en mogen inzetten voor zichzelf en anderen,
voor een vredelievende en veilige wereld”

Lees hier meer over onze missie en visie

Wie wij zijn . . . .

Trainingsbureau ZIEZO is voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Met als basis het ZIEZO-model® worden zelfvertrouwen en levenslust versterkt.

Op een speelse manier wordt de communicatie verbeterd en de sociale weerbaarheid vergroot. Met name door middel van spel en spelen leren de kinderen nieuwe en effectieve gedragsalternatieven.

Voor wie bestemd . . .

ZIEZO is er voor

  • kinderen en jongeren van 4-18 jaar met (faal)angst, negatief zelfbeeld, problemen in de omgang met andere kinderen (pesten), verwerken van nare gebeurtenissen zoals echtscheiding, overlijden, ongeval.
  • volwassenen met burn-out verschijnselen, keuzestress, relatieproblemen, onzekerheid, faalangst en sociale angst.
  • professionals zoals leidinggevenden, leerkrachten, (kinder)coaches/therapeuten die tools kunnen gebruiken om hun deskundigheid te vergroten.

Is Ziezo ook iets voor jou? Lees hier verder …

De mensen achter ZIEZO

Ida Stamhuis Integratief Kindertherapeut, Psychosociaal trainer/therapeut en docent met CRKBO registratie

Ida Stamhuis

Ida Stamhuis is de initiatiefnemer van Trainingsbureau Ziezo. Ze werkt er sinds 1998 als psychosociaal trainer, coach en therapeut en ze leidt professionals op tot trainer/coach vanuit het Ziezomodel. In haar praktijk werkt ze met kinderen en hun ouders. Op scholen geeft ze aan leerkrachten, kinderen en hun ouders trainingen op maat om de dynamiek in groepen op een positieve manier te beïnvloeden en deskundigheid te bevorderen. Om het speelse in mensen te stimuleren ontwikkelde ze het Samenspel, een spel waarbij de deelnemers spelenderwijs contact maken met elkaar en hun zelfinzicht vergroten.

Ida Stamhuis volgde de opleiding moderne dans aan de Amsterdamse Theaterschool en begon haar werkzame leven als danser, choreograaf en docent. Daarna heeft ze een carrièreswitch gemaakt en is zich gaan richten op de psychosociale hulpverlening. Ze volgde hiervoor verschillende opleidingen, onder andere aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen (SPSO), de Academie voor Psychotherapie en de Phoenix-opleiding.

Naast haar praktijk, geeft Ida sinds 2008 les aan de opleiding tot kindercoach, gezins- en opvoedcoach, en kinder- en jeugdtherapeut.

Dit is wat anderen vertellen over Ida;

‘dank je voor jouw enthousiaste, oordeelloze en prikkelende lessen en begeleiding’

‘Ida, zoals ik jou je werk zie doen, dat is wat maakt dat ik me ook in dit werkveld wil begeven. Bedankt voor alle mooie dingen/inzichten die je ons hebt meegegeven’.

‘bedankt voor je enthousiasme, je toegankelijkheid en gelijkwaardigheid! Ik kreeg energie van je lessen en voelde me veilig en kwetsbaar’.

‘levendig, energiek, uitbundig als dat kan, serieus als dat nodig is. Maar vooral heel inspirerend’.

‘persoonlijk, kritisch/uitdagend vraagt door, begripvol/veilig en helder’.

‘Ida bedankt voor je inspirerende lessen, je theorie gecombineerd met de praktijk en oefeningen. Je hebt zoveel passie, wat je ook enorm uitstraalt op me. Elke keer kwam ik thuis met enorm veel enthousiasme. Je bent een enorm voorbeeld en inspiratiebron voor me!’