Coachen/Therapie op Levenslust in de nieuwe werkelijkheid.

Home/Coachen/Therapie op Levenslust in de nieuwe werkelijkheid.
Coachen/Therapie op Levenslust in de nieuwe werkelijkheid. 2020-10-28T13:58:11+01:00

Bereid je nu voor op straks! schrijf je hier in

Coachen/Therapie op Levenslust in de nieuwe werkelijkheid

Training voor coaches en therapeuten in het begeleiden van traumaverwerking en omgaan met verandering. Trauma speelt zich af op wereldschaal niveau. Onverwacht, overweldigend, gewelddadig… De impact is groot op alle vlakken van ons menszijn. Kinderen, jongeren en volwassenen maken op dit moment veel mee. Wat gebeurt er als je toch al niet lekker in je vel zit en de hulp die je eigenlijk nodig hebt wordt stopgezet? Of je bent als gezin aan huis gebonden en de spanningen lopen op? Hoe verwerk je dat? Hoe pak je de draad weer op? Welke keuzes maak je? We hebben om te gaan met angst, woede en machteloosheid. Gebeurtenissen die we hebben meegemaakt zoals ziekte, overlijden van een geliefde zonder afscheid kunnen nemen, hebben grote impact op ons.

De Corona-crisis is als een marathon en geen sprint. Corona blijft een deel van de samenleving. Welke levensstijl hebben we eigenlijk? Hoe gaan we om met onze gezondheid en onze kwetsbaarheid? Praten we over de dood? Praten we over het leven? Wat is nu eigenlijk belangrijk? Mensen hebben behoefte aan psychologische verwerking. Door uitgestelde zorg is er straks een stuwmeer van cliënten ontstaan die zorg nodig hebben. Dat vraagt om vernieuwingen en veerkracht als coaches en therapeuten in de aanvullende zorg. Het is van belang om maatwerk te kunnen bieden. En dat op een veilige manier. Wellicht veel meer online. Wellicht met meer aanpassingen in onze praktijkruimte.

Deze training is een deskundigheidsbevordering van 2 dagen voor coaches/therapeuten om zich voor te bereiden op de nieuwe werkelijkheid en het effect van de huidige situatie op mentaal kwetsbare mensen. Dit alles op basis van het boek: Zelfvertrouwen en Levenslust geschreven door Ida Stamhuis. Het boek biedt een duidelijk kader waarmee je als coach/therapeut structuur kun bieden aan je cliënten. Vanuit diverse methodieken wordt een manier van werken aangeboden waarmee het effect van de grote veranderingen die zich aandienen in onze samenleving (en daarbuiten) aangepakt kunnen worden.

De training bestaat uit 2 online trainingen van 2 uur en 1 live trainingsdag (6 uur).                                 

Kosten van deze training € 600. Het boek Zelfvertrouwen en Levenslust t.w.v. € 31 krijg je gratis.

Na deze training kun je:

  • Kinderen en jongeren begeleiden bij het verwerken van heftige gebeurtenissen.
  • Interventies toepassen die de Levenslust vergroten en het Zelfvertrouwen versterken.
  • Het Ziezo-model® toepassen in jouw praktijk.