Waar zijn we mee bezig?

Home/Design, News/Waar zijn we mee bezig?

Waar zijn we mee bezig?

Net weer gestart na de zomer en nu zie ik alweer gestreste en oververmoeide leerkrachten. Als ik die gedrevenheid zie en tegelijk de wanhoop, gaat me dat echt aan m’n hart. Wat een vak!

En dan de kinderen in de klas. Ze zijn nu, qua groepsontwikkeling, bezig om hun plekje te veroveren in de groep. Dat zorgt voor onrust in de klas. Veiligheid om jezelf te mogen zijn is een belangrijk onderdeel van de voorwaarde om te kunnen leren en ontwikkelen. De eerste oudergesprekken zijn er. Die ring van volwassenen om de kinderen heen zijn van grote invloed op de sfeer en het met vertrouwen kunnen samen zijn in de groep. Het gesprek aangaan met kinderen en ouders zodat je ze echt leert kennen is soms lastig. Kinderen geven gemakkelijk sociaal wenselijke antwoorden. Of ze zeggen: “ik weet het niet” als je ze iets vraagt. In mijn praktijk als kinder- en jeugdtherapeut worden weer de eerste kinderen aangemeld die vol goede moed het schooljaar begonnen zijn en nu het plezier kwijt zijn. Het gesprek aangaan op een ‘Krachtgerichte’ manier, stimuleert het zelfvertrouwen. Om als leerkracht activiteiten te verzinnen en uit te voeren om de samenhang in de groep te versterken, is een vak apart. Als trainer op scholen merk ik vaak dat leerkrachten graag de kinderen iets willen leren. Een coachende manier van begeleiden lijkt dan niet passend.  Als leerkracht je eigen energie bewaken en ook nog tijd hebben voor jezelf lijkt bijna onmogelijk. Toch kan het. In mijn boek ‘Zelfvertrouwen en Levenslust’ beschrijf ik interventies en een manier van werken waardoor je als leerkracht jouw zelfvertrouwen en jouw levenslust ervaart. En ook de kinderen waar je mee werkt zullen meer zelfvertrouwen voelen.

Ook als leerlingbegeleider, coach en therapeut is het boek ‘Zelfvertrouwen en Levenslust’ en praktisch direct toepasbaar boek.

De training; ‘Krachtgericht Communiceren’ helpt je om jouw coachende attitude te vergroten. Meer weten? http://www.swpbook.com/1940#.V-vBgvCLTIV

http://www.ziezo-samen.nl/inschrijfformulier_ouder.html

Wil je contact? email: ida.stamhuis@ziezo-samen.nl of tel: 0642303783

By | 2016-10-09T14:31:18+02:00 november 3rd, 2014|Design, News|Reacties uitgeschakeld voor Waar zijn we mee bezig?

About the Author: