Zes stappen om je herfstdip te lijf te gaan…

Home/Design, News/Zes stappen om je herfstdip te lijf te gaan…

Zes stappen om je herfstdip te lijf te gaan…

 

De dagen worden korter. De bladeren vallen van de bomen. Tja, je kan er maar last van hebben. herken je dit? Of ken je iemand die hier wat aan kan hebben? Delen is fijn!

  1. Accepteren dat het is zoals het is. Het wordt ook weer lente. Als je voelt wat je voelt en daar met je aandacht bij blijft, zul je merken dat je gevoelens rustiger worden. Het ontkennen en wegduwen van een rotgevoel maakt dat het steeds sterker wordt. Als een bal die je onder water probeert te duwen. Als je de bal vol gevoel accepteert kun je er op drijven. Het is maar een gevoel.
  2. Positief denken: in plaats van Ohhh wat zie ik hier tegenop… kun je denken Het is oké zoals het is. Die interne stemmetjes die je ondermijnen kun je actief beïnvloeden door hardop tegen jezelf positieve aanmoedigende zinnen te zeggen. Het helpt zelfs om ze op te schrijven. een soort positief strafwerk. Net zolang herhalen tot jouw interne piekeractivator zwijgt.
  3. Creëer een gezellige sfeer. Kaarsje, wijntje, muziekje, goed boek enzovoort. Als je je omgeving zo creëert dat jij het prettig vindt om in te zijn heeft dat effect op je gemoedstoestand. Het hoeft niets te kosten. De bezigheid op zich maakt al dat je je lekkerder gaat voelen. Zoals een dier die een nest bouwt om te overwinteren.
  4. Blijf in beweging. Is het buiten te nat om te rennen of wandelen? Zoek een activiteit binnen. Het liefst samen met iemand anders. Door fysiek actief te zijn maak je Dopamine aan. Het gelukshormoon. En buiten dat, het is nog gezond ook.
  5. Maak contact, spreek af. Neem initiatief om anderen te ontmoeten. We zijn sociale dieren. Mensen hebben behoefte aan gezamenlijkheid. Hoe heerlijk is het om even bij te kletsen en uit te wisselen wat je bezighoudt. Je zult merken dat je niet de enige bent.
  6. Blijf in het hier en nu. Nutteloos om te treuren bij deprimerende herinneringen en vroegere ‘betere’ tijden. Nutteloos om te piekeren over de toekomst. Activeer jezelf in het ‘hier en nu’.

Kortom; zet jezelf in de GENIETSTAND.

 

Wil je meer?

http://www.swpbook.com/1940#.V-P0QvCLTIV

Zelfvertrouwen en levenslust       Een instrument voor effectieve interventies  

 Ida Stamhuis       ISBN: 9789088507090

            

By | 2017-04-07T21:59:27+02:00 november 3rd, 2014|Design, News|Reacties uitgeschakeld voor Zes stappen om je herfstdip te lijf te gaan…

About the Author: