Inhoudelijke informatie Ziezo-kindertrainer.

Home/Inhoudelijke informatie Ziezo-kindertrainer.
Inhoudelijke informatie Ziezo-kindertrainer. 2019-09-26T16:57:02+02:00

Inhoudelijke informatie over de training tot Ziezo-kindertrainer

De ontwikkeling van kinderen gaat meestal vanzelf. We zijn als mens erop gebouwd om langzaamaan van nature steeds meer vaardigheden te ontwikkelen zodat we ons staande kunnen houden in de wereld. Spelend en onderzoekend vinden kinderen hun eigen weg.

Maar soms lukt het niet. Soms weet een kind niet goed wat en hoe je het beste kunt handelen. Kinderen voelen zich dan onzeker en faalangstig. Of gedragen zich onhandig of ruzie-achtig. Dan is het fijn als een professional ondersteuning biedt bij de ontwikkeling. Dat kan individueel bij een kindercoach of een kindertherapeut, of in een groepje bij een Ziezo-training.

Het bijzondere van een Ziezo-kindertraining is de opzet van de trainingen en de manier van begeleiden. 

  • De opzet is gebaseerd op het Ziezo-model®. Dit model biedt een praktische manier van begeleiden en geeft inzicht en structuur waardoor persoonlijke triggers en valkuilen in beeld komen. Het Ziezo-model® is opgebouwd uit lagen die elk een ander perspectief in de belevingswereld van een mens vertegenwoordigen. Fysiek, emotioneel, cognitief en systemisch nemen een centrale rol in. Ouders worden actief betrokken in het proces.
  • De manier van begeleiden is speels, coachend en ook leidend, ontdekkend. Dat houdt in dat de trainers van verschillende petten tegelijk gebruik kunnen maken. Dit doet aanspraak op ontwikkeling van diverse competenties van de trainers. Je bent niet alleen volgend, maar ook leidend. Je bent niet alleen vrij en speels, maar ook doelgericht en structurerend.

Tijdens de training tot Ziezo-kindertrainer ga je aan het werk om deze manier van begeleiden met deze opzet je eigen te maken. In 8 dagdelen gaan we met de inhoud van de kindertrainingen aan de slag èn met jouw trainersvaardigheden zodat jij als kindercoach, kindertherapeut of kinderbegeleider deze trainingen in jouw pakket kunt aanbieden.

De training is geschikt voor deelnemers met een post-hbo denkniveau en een vooropleiding als kindercoach of kindertherapeut of soortgelijke opleiding.

Dagdeel 1;    Werking van het Ziezo-model®.

Dagdeel 2;   Krachtgericht communiceren.

Het intake proces.

Dagdeel 3;  Invloed van het systeem.

Triggers.

Dagdeel 4;  Emoties; invloed en toepassing.

Dagdeel 5;  Gedachtekracht en scriptbesluiten.

Dagdeel 6;  Eigenschappen, kwaliteiten en talenten.

Dagdeel 7;  Gedragingen en dierenmanieren.

Dagdeel 8;  Ouderinformatie.

Wanneer;   4 zaterdagen van 10.00 – 17.00 uur.       Inclusief lunch.

  1.   Zaterdag   19-10-2019
  2.   Zaterdag     2-11-2019
  3.   Zaterdag   16-11-2019
  4.   Zaterdag   30-11-2019

Waar;      Cannenburg 7  Amsterdam (Buitenveldert)

Kosten;  € 525,-

AANMELDEN