Kansen grijpen of juist niet…

Home/Uncategorized/Kansen grijpen of juist niet…

Kansen grijpen of juist niet…

Sommige mensen weten direct wat ze willen en wat ze weigeren. Anderen twijfelen, denken na, overwegen nog een keer en nemen dan een beslissing. De meeste mensen kennen beide manieren van benaderen. De keuze spanning kan wel echt een naar gevoel zijn. Het gevoel van spijt willen we graag voorkomen. Spijt en rouw lijken op elkaar. Je wint immers iets en je voelt dat je iets verloren hebt. Soms is het handig om in het ‘nu’ te bepalen welke richting je op wilt, andere keren is het juist handig om uitgebreid te overwegen wat de verstandige keuze is. Dan neem je vaak de beslissingen die wat meer gericht zijn op de toekomst.

Hoe meer zelfvertrouwen jouw ‘interne besturing’ heeft, hoe zekerder je bent over je beslissingen. Het luisteren naar al die verschillende delen in jezelf kan enorm helpen om het vertrouwen te versterken. Als je bezig bent om je carrière te plannen en je weet niet meer wat een handige keuze is, kun je jezelf een aantal vragen stellen: Waar word ik blij van? (Gewoon zo in het dagelijks leven). Waar wil ik m’n bed voor uitkomen? Welke verwachtingen heb ik ten opzichte van mezelf?

In mijn boek; Zelfvertrouwen en Levenslust, beschrijf ik welke lagen in je persoonlijke ontwikkeling mee bepalend zijn.

Zelfvertrouwen en levenslust

Een instrument voor effectieve interventies

Ida Stamhuis
ISBN: 9789088507090

De training/vakantieweek ‘Talent in uitvoering’ krijg je de instrumenten waarmee jij jouw keuzes kunt maken.

Meer weten? Bel met Ida; 0031642303783

By | 2017-04-07T21:59:27+02:00 december 24th, 2016|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Kansen grijpen of juist niet…

About the Author: